Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-3

 
Η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο κερδίζοντας με 3-0 τον Ατρόμητο αλλά τα πανηγύρια μετατράπηκαν σε ντου στους παίκτες του Ατρομήτου από τους οπαδούς της Ένωσης που έκαναν "βόλτες" στο ΟΑΚΑ. Κυπελλούχος μετά από εννέα χρόνια για τον Δικέφαλο και πρώτη κούπα για τον Λυμπερόπουλο 
Τον πρώτο της τίτλο μετά από εννέα χρόνια κατέκτησε η ΑΕΚ, επικρατώντας 3-0 του Ατρόμητου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος άνοιξε το σκορ στο 28΄, ενώ ο Ναμπίλ Μπάχα στο 78΄ και ο Παντελής Καφές στο 85΄ διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.

Συνθέσεις:

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Νάστος, Μπαζίντσκι, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Αναστασάκος, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Τάτος, Ολιβέιρα, Σκόνδρας

ΑΕΚ: Σάχα, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Καράμπελας, Μπλάνκο, Λαγός, Ντιόπ, Γεωργέας, Σκόκο, Λυμπερόπουλος

Στα πρώτα δέκα λεπτά οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά με στόχο να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Ο Ατρόμητος έδειξε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, εν αντιθέση με τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ που έψαχναν να βρούν τα πατήματα τους. Στο 18 ο Κώστας Μανωλάς πήγε να κάνει το λάθος μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, υπό την πίεση του Αναστασάκου, αλλά διόρθωσε τα πράγματα πριν γίνουν επικίνδυνα.

Το παιχνίδι παιζόταν περισσότερο στο χώρο του κέντρου από το 12ο λεπτό και μετά. Στο 23 ο Ατρόμητος προσπάθησε να βγει μπροστά με τον Καμαρά από τα δεξιά, αλλά ο Τραϊανός Δέλλας, έδιωξε τον κίνδυνο, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ήταν η σειρά της ΑΕΚ να ψάξει το γκολ, με τον Γεωργέα να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Μπλάνκο δεν έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να εξουδετερωνεται από την άμυνα του Ατρομήτου.

Το πρώτο σουτ της ΑΕΚ στον αγώνα έγινε στο 27 από τον Νίκο Λυμπερόπουλο, όταν βρήκε το χώρο λίγο έξω από την περιοχή του Ιτανζ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα όμως η μπάλα του έκανε το χατήρι. Ο Σκόκο έβγαλε τη σέντρα στο κεφάλι του Λυμπε και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0. Η κάμερα έδειξε τον επιθετικό του δικεφάλου σε θέση οφσαιντ. Στο 33 ο Σκόκο βγήκε τραυματίας και ο Μπάχα μπηκε ως αλλαγη. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει και πίεσε την ΑΕΚ αλλά χωρίς να μπορέσει να δημιουργήσει κάποια φάση.
                                                                                                           πηγη:sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου