Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

«Νίκη καρδιάς και πάθους»


Ξεκινώντας τις δηλώσεις του, ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε: «Ήταν μια δύσκολη νίκη. Στο τέλος κερδίσαμε, γιατί το πιστέψαμε. Οι παίκτες έδειξαν μεγάλη αποφασιστικότητα. Η Μάλτα ήταν όπως ακριβώς την περιμέναμε. Είχαμε προειδοποιήσει τους παίκτες. Παίζει μαζική άμυνα, με 9 παίκτες πίσω από την μπάλα και με δύο ποδοσφαιριστές προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις που κάνει».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχε παράπονα από τους παίκτες του: «Προσπαθήσαμε να παίξουμε ανοιχτό ποδόσφαιρο. Στο πρώτο ημίχρονο δείξαμε περισσότερο άγχος και νευρικότητα από ότι έπρεπε και παίξαμε πιο πολύ 2-4-4. Αυτό διευκόλυνε το έργο των αντίπαλων αμυντικών, ενώ βρεθήκαμε και εκτεθειμένοι στην άμυνα».
Ενώ για το δεύτερο μέρος, όπου η Ελλάδα παρουσιάστηκε καλύτερη, τόνισε: «Στο ημίχρονο είπαμε ότι χρειάζεται υπομονή και καθαρό μυαλό. Είπαμε στον Νίνη και τον Σαμαρά να παίζουν στη γραμμή και όχι τόσο μέσα. Το κάναμε καλά για 15-20 λεπτά στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, όπου δημιουργήσαμε 4-5 καλές ευκαιρίες. Δυστυχώς σε αυτό το διάστημα δεν καταφέραμε να πετύχουμε γκολ. Μετά μας κυρίευσε πάλι το άγχος. Ακόμα χειρότερο ήταν ότι η Μάλτα δημιουργούσε ρήγματα. Στο τέλος κερδίσαμε λόγω της καρδιάς και του πάθους που δείξαμε. Να δώσουμε συγχαρητήρια στους παίκτες, που παρά τα λάθη τους, κυνήγησαν το παιχνίδι και δικαιώθηκαν».
Αναφορικά με την Μάλτα, τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή είχαμε προειδοποιήσει ότι καλή ομάδα, τρέχει, πιέζει, ότι έχει 2-3 γρήγορους ποδοσφαιριστές που μπορούν να βγουν στην αντεπίθεση. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κατοχή χωρίς να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε ξεκάθαρα ότι θέλαμε πολύ τη νίκη, ενώ η Μάλτα έδειχνε να βολεύεται με την ισοπαλία, για αυτό άνοιξε το ματς».
Για τον όμιλο είπε: «Το γεγονός ότι η Κροατία έχασε, περιπλέκει τα πράγματα, αλλά είναι και θετικό για μας. Ίσως ήταν ακόμη ένα στοιχείο που μας έδωσε περισσότερο βάρος και πίεση, γιατί ξέραμε το αποτέλεσμα».
                                                                                                                  πηγη:onsports.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου