Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Φέτελ: "Ζω, για να κερδίζω τίτλους"

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κέρδισε την πρώτη pole position της χρονιάς, αν λάβουμε υπόψη όσα είπε ενόψει της νέας χρονιάς όμως, φαίνεται ως κάτι φυσιολογικό. Ο 23χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής, είπε χωρίς περιστροφές πως γι' αυτό ακριβώς ζει!
"Το να κερδίσω το πρωτάθλημα είναι και πάντα υπήρξε το μεγαλύτερο επίτευγμα που μπορώ να καταφέρω στη ζωή μου. Αν υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο είμαι ζωντανός, είναι για να κερδίζω τίτλους", είπε!

Μιλώντας στο BBC, ο Γερμανός αναφέρθηκε στα όσα βίωσε όταν κάλυψε το χάντικαπ απέναντι στον Φερνάντο Αλόνσο για να πάρει τον τίτλο στον τελευταίο περσινό αγώνα της χρονιάς, στο Άμπου Ντάμπι: "Είναι πολύ δύσκολο να περάσεις τη γραμμή μέσα σε μια στιγμή. Ο κόσμος σε βλέπει ως τον παγκόσμιο πρωταθλητή, αλλά σου παίρνει περισσότερο χρόνο εσωτερικά για να καταλάβεις τι συνέβη. Τελικά, σε ηρεμεί αρκετά αν πιστεύεις στον εαυτό σου. Απέδειξα στον εαυτό μου πως μπορώ να το καταφέρω κι αυτό είναι εξαιρετικό συναίσθημα".

Ο Φέτελ αναφέρθηκε στο μονοθέσιο της Red Bull, το οποίο έδειξε στα χέρια του ότι είναι το αρτιότερο που υπάρχει στη φόρμουλα 1: "Έχω τον πρώτο αυτοκίνητο, αλλά δεν με κάνει να πηγαίνω δύο ή τρία δέκατα πιο γρήγορα από τους άλλους, οπότε, πρέπει να συνεχίζω να πιέζω σαν τρελός. Ξεκινάμε από το μηδέν. Χρειάζεσαι όλο το πακέτο για να διεκδικήσεις και πάλι τον τίτλο".

Η σύγκριση μπορεί να ακούγεται πρόωρη, έχει διατυπωθεί αρκετά όμως, καθώς ο Φέτελ ψάχνει τις 91 νίκες και τους 7 παγκόσμιους τίτλους, που έχει ο συμπατριώτης του Μίκαελ Σουμάχερ. "Δεν με πειράζει, αλλά στη σύγκριση με τον Μάικλ πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Είναι ένας μεγάλος δρόμος. Είναι πολύ δύσκολος και οφείλεις να είσαι πάντα ανοιχτός για να μαθαίνεις. Είναι λάθος να ξεκινάς τη χρονιά και να λες, ας το κάνουμε ακριβώς όπως πέρυσι. Απαιτείται να δουλέψεις με τον εαυτό σου και να γίνεσαι ολοένα ταχύτερος", είπε.   

Το τρόπαιο του παγκόσμιου πρωταθλητή σημαίνει πολλά γι' αυτόν. Έστω κι αν τον διατηρεί σε... πολύ πρωτότυπο μέρος: "Έχω δείξει το τρόπαιο στους σημαντικότερους ανθρώπους της ζωής μου και αισθάνθηκα πραγματικά περήφανος. Κάποιοι λένε πως είναι απλά ένα χαζό βραβείο, αλλά για μένα σημαίνει πολλά. Κάθε μέρα περνώ από μπροστά του και το κοιτώ, ακόμη είναι υπέροχο να αισθάνεσαι μέρος της ιστορίας. Δεν είναι σε δημοφιλές μέρος, το κρατώ στην κουζίνα αλλά τουλάχιστον το βλέπω κάθε μέρα!"

Ο Τζένσον Μπάτον του έδωσε τη συμβουλή όταν τα κατάφερε, να το ζήσει και να κρατήσει κάποιες στιγμές για τον εαυτό του, σ' ότι αφορά στα τρόπαια όμως, πράγματι έχει βάλει στο μάτι τον Σουμάχερ. Ο Φέτελ παραδέχθηκε: "Προφανώς, ο στόχος είναι το ρεκόρ του Μάικλ. Κι αυτό, επειδή έχω ακούσει πολλά για το ότι εκεί που κρατά τα τρόπαια, μπορείς να εντοπίσεις τη διαφορά. Είναι σαν ένα χαλί, αν τα έχεις πάνω του δεν βλέπει ο ήλιος το συγκεκριμένο κομμάτι και μένει άφθαρτο. Ο στόχος είναι να έχεις το τρόπαιο για τόσο μεγάλο διάστημα, ώστε να ξεθωριάσει..."
                                                                                                                     πηγη:contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου